Crepi Gevel

Crepi wordt vaak gekozen als gevelafwerking bij renovaties en nieuwbouwprojecten. Gevelbepleistering beschermt goed tegen vocht. Bovendien kan het gecombineerd worden met een isolatielaag om zo de energiekosten te verlagen.

Crepi gevel met isolatie

Buitengevelisolatie is een van de meest effectieve isolatiemethodes waarmee je flink wat energie kunt besparen. Tevens neemt het wooncomfort zowel in de zomer als in de winter toe, omdat de woning minder gevoelig wordt voor temperatuurschommelingen. Siliconen crepi kan vrij gemakkelijk op isolatieplaten worden aangebracht. De dikte van de isolatie varieert. Hoe dikker de isolatie, des te beter de energieprestatie van de woning. De isolatiepanelen kunnen eenvoudig aan de bestaande gevel worden gelijmd. Aan de zijkanten wordt het isolatiemateriaal netjes afgewerkt met profielen zodat men hier later overheen kan stuken.

Gevelplint

Een crepi gevel moet aan de onderzijde, ter hoogte van het maaiveld, goed beschermd worden tegen indringing van vocht en vuil. Je kunt kiezen om hier een gevelplint van natuursteen te laten plaatsen maar de gevel kan ook afgewerkt worden met een waterkerende sokkelpleister eventueel in combinatie met een granietkorrel.

Voordelen van crepi

  • Goede bescherming tegen vocht

  • Extra energiebesparing met buitengevelisolatie
  • Zeer breed kleurenpalet

  • Past bij alle type woningen

  • Egale afwerking