Platte Daken

Heeft u een plat dak en wilt u deze laten bedekken? Dan kunt u kiezen uit meerdere opties, waaronder bitumen, EPDM of PVC. EPDM kent gemiddeld genomen een langere levensduur, hetgeen een belangrijke overweging is bij de keuze voor dit type dakbedekking. Bitumen, ook wel dakleer genoemd, wordt overigens nog altijd het vaakst gekozen vanwege zijn prijs/kwaliteit verhouding. Dit materiaal wordt met behulp van een brander aangebracht; hierover leest u hieronder meer. PVC is, net als overigens EPDM, een type kunststof dakbedekking voor platte daken. PVC is onderhoudsarm en heeft tevens een recyclebare functie, waardoor dit materiaal zeer duurzaam is. ECO Bouwgroep is uw partij voor dakbedekking plat dak in Eindhoven. Wij kunnen alle veelvoorkomende typen dakbedekking plaatsen en herstellen.

EPDM heeft een levensduur van circa 40 jaar. Bij Bitumen en PVC ligt deze levensduur wat lager, maar die laatste twee opties zijn voordeliger in aanschaf en plaatsing. Wilt u uw platte dak laten bedekken? Neem contact op met ECO Bouwgroep voor het bekleden van uw platte dak. Wij vertellen u graag meer over de diverse eigenschappen per type dakbedekking, de voordelen en de eventuele kosten.

Bitumen

In de meeste gevallen wordt voor dakbedekking plat dak gekozen voor bitumen. Bitumen heeft een aantal onderscheidende eigenschappen, waaronder de volgende:

  • Duurzaam materiaal; optie tot recyclen
  • Voordelig in aanschaf
  • Waterdicht/vochtbestendig
  • Geschikt in combinatie met isolatie

Bitumen heeft in vergelijking met andere materialen een relatief korte levensduur van 25 tot 30 jaar. Echter is dit materiaal effectief te herstellen en geschikt voor vervanging. ECO Bouwgroep is gespecialiseerd in het aanleggen, herstellen of vervangen van bitumen platte daken.

Ook wanneer uw voorkeur niet uitgaat naar bitumen dakbedekking kunnen wij u helpen. Wij zijn uw allround dakdekker met kennis over alle facetten van een plat dak; afwatering, de constructies en bedekking. Naast bitumen als bedekking van het dak hebben wij ook ruime ervaring met EPDM dakbedekking en het plaatsen van daklood. Dankzij een gemodificeerde afwerking blijft uw dak lange tijd in topconditie.