Hellende Daken

Een hellend dak is een van de meest voorkomende bouwvormen in Belgiƫ. In de meeste gevallen wordt dit dak bedekt met dakpannen, maar er zijn ook andere soorten dakbedekkingen. ECO Bouwgroep is uw specialist in dakbedekkingen voor een hellend dak en voor een plat dak. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden.

Een traditionele dakbedekking hellend dak bestaat meestal uit verschillende lagen. Op het dakbeschot met panlatten wordt de dakbedekking bevestigd. De dakbedekking zorgt voor de uitstraling van de woning, maar moet natuurlijk ook bescherming geven. Wij weten raad met ieder dak, ook als u uw hellende dak wilt voorzien van andere dakbedekking.

Dakpannen

Dakpannen zijn een klassieke dakbedekking voor het hellend dak. Er zijn keramische, leien, klei en betonnen pannen, elk materiaal met haar unieke eigenschappen. Je kan kiezen voor holle of platte dakpannen. Na het plaatsen van de pannen is het raadzaam deze af te werken met een coating. Reguliere klei of beton pannen zijn gevoelig voor slijtage door toedoen van diverse weersomstandigheden. Dankzij een duurzame laag coating worden de pannen beschermd tegen deze slijtage en dat zorgt voor een directe impuls aan de levensduur van uw dak.

Plaatmateriaal

Je kunt je dak ook bedekken met metalen platen. Hierbij kiest u tussen aluminium, koper of zink. Een metalen dak is veel compacter dan een traditioneel pannendak, waardoor er veel meer ruimte beschikbaar blijft voor isolatie. Dit is nodig, omdat metalen daken van zichzelf geen hoge isolatiewaarde bezitten. Kiest u gericht voor een lange levensduur? Dan zijn platen bij uitstek geschikt. Aluminium daken gaan tot 50 jaar mee, terwijl zinken daken tot 100 jaar functioneren.

Welk type bedekking van het dak geschikt is voor uw woning, dat hangt van veel factoren af. Vanzelfsprekend is de vorm van uw dak belangrijk; platte daken vereisen een andere dakbedekking dan hellende daken. Ook de stijl van uw woning is belangrijk, evenals een aantal persoonlijke- en omgevingsfactoren. Zo gaat het ene type dakbedekking langer mee als het andere type dakbedekking. Natuurlijk hoeft u zich de eerste jaren sowieso geen zorgen te maken over een daklekkage, maar een bitumen dak gaat bijvoorbeeld minder lang mee als een pannendak.